Friday, August 18, 2017

road to success

"Halangan sebenar untuk kita berjaya berpunca dari DIRI SENDIRI. So siapa yang bersungguh2 nak berjaya, deal with that. Jangan pernah sekali2 tunding jari kat org lain and accuse them of being the reason we are still not successful..because nobody is responsible to make you successful other than yourself. And nobody is responsible for your failure except for yourself also"

Sunday, August 6, 2017

mary jardin : every woman's dream





Looking back on my life 11 months ago, I was just a normal housewife, a biomedical science graduate but choose to be a stay at home mother.

Then I discovered Mary Jardin.....

Masa tu, ramaiiii kakak senior dari UIA Kuantan from medical line ni (doctors & pharmacists), duk declare yang diorang ni Mary Jardin agent. Hish tak boleh jadi, orang kerja busy oncall bagai, dah ada income beribu pun join Mary Jardin.

Bermulalah episod mengusha profile founder Mary Jardin, Dr. Maryam Al-Batul Azizuddin, dan terjumpalah dengan profile FB Master Stokis Terengganu, Kak Sharifah Nurzeah.

Masa tu, memang tengah mencari nak jual apee laaa, nak buat apee laaa, sebab nak generate income dari rumah. Yes, from home! Actually kan, tirah ni jenis yang berangan nak jadi lecturer pakai baju cantik-cantik bagi lecture dalam lecture hall ahahaaaa! I even imagined that i present my paper in international conference. Haih verangan nombor satu jah oiii!

Kadang benda yang kita nak mungkin bukan yang terbaik untuk kita. Tirah tolak dua tawaran untuk buat Master. Melepaskan tawaran untuk sambung belajar memang berat. Because it was my dream to further my study until PhD. Sape tahu nama email tirah, memang akan tahu benda ni. Nama email poyo giler! I made that email masa undergraduate, hoping that it will turn into reality kah!

Selepas istikharah & isytisyarah, tirah decide nak join Mary Jardin. Tirah ingat lagi, i was crying at the moment i asked Allah is it right for me to join this. I was hoping that this is the BEST path for me. Masa bincang dengan abang pun, it was a heart to heart moment. I was seeking this man's blessing for me to work from home. Alhamdulillah, abang bagi izin, dan masa tu, hati sangat tenang.

Rezeki tirah, dapat naik stokis just after a month i join this family. RM 3 256.50. Duit 'gaji' pertama dari Mary Jardin. Duit yang diperoleh dengan tangis dan tawa dalam dunia bisnes. Hanya bermodalkan RM 50 dan pengorbanan masa.

Benar, rezeki datang dari arah yang tidak kita sangka. Sesungguhnya, tirah sangat beriman dengan ayat 2-3, Surah At-Thalaq.

Praise to Allah The Almighty, I started to enjoy the income I made, along with the time flexibility I have with this business.

10 magical months passed, and today I have a team with more than 200 teammates in MJAnNajah. Dari group sale Rm 20k, MJAnNajah dah pernah mencapai group sale hampir RM 70k. Sekarang, i'm working toward achieving total group sale RM 75k! 

Sekarang MJAnNajah dah lahirkan 2 orang stokis dari kalangan anak, Habibah Hassan & Illeya Ibrahim dan 2 orang stokis dari kalangan cucu, Munirah MJ & Faizah Abdullah Asuhaimi.

Honestly, tirah impikan untuk bantu seramai mungkin wanita (ahahaha feministnye i!) untuk jana duit dari phone saja. Bak kata Dr. Maryam, "Office hanya di handphone, tapi bergaji CEO!"

I have my own BIG WHY kenapaaaa tirah bersungguh sangat nak buat Mary Jardin. MJAnNajah was named after my first daughter. Najah Nafeesa. She is my strongest 'why'.

Umi buat ni untuk Najah Nafeesa dan adik-adik. Moga, berbaloi usaha umi korbankan masa muda, dan juga impian umi, untuk masuk dalam sepak terajang bisnes ni, demi anak-anak umi tercinta.

Thanks to Mary Jardin for everything that I have achieved today. I can never be happier 

MJAnNajah
Together We Succeed

Proud of myself 
Athirah Ariffin
Founder,
MJAnNajah



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Blog Template by BloggerCandy.com