Saturday, February 1, 2014

if and only if i have the chance


Jumaat, 31 Januari 2014, ramai sangat yang akad nikah :)

BarakAllahhu lakuma,
Wa baraka 'alaikuma, 
Wa jama'a baina kuma fii khair.

Semoga bait al-muslim yang dibina kekal selama-lamanya disertai sakinah, mawaddah & rahmah dan dianugerahkan zuriat yang soleh dan solehah yang dapat menjadi pembela di akhirat.

Cewah!

Semalam je, 2 pasangan dinikahkan oleh TGNA, pasangan yang saya kenal la :)

Petang tu tunjuk gambar Huda, junior masa di CFS PJ dulu kat umi, yang dinikahkan oleh TGNA. Excited sebab pengantin lawa sangat :)

Satu lagi pasangan, sahabat baik abah masa di UKM, YB Dato' Fatah, yang berkahwin dengan pasangan (beliau kehilangan isteri tersayang tahun lepas), yang juga merupakan orang kampung saya. What a coincidence. Dulu masa kecik-kecik adik-beradik saya semua buat spek dengan Pak Cik Fatah.

Allahu Allah.. untungnya dapat dinikahkan oleh orang soleh macam TGNA.

Lepas tunjuk gambar kedua pasangan yang dinikahkan oleh TGNA kat umi, tersasul di mulut, "Bestnya kalau Tok Guru jadi tok kadi nikah"

Umi kata, "InsyaAllah kalau ada rezeki"


Moga makbul kata-kata umi.

Satu lagi, bila orang yang ada anak kecil yang sempat tahnik anak mereka dengan Tok Guru. Allah, jeles sungguh heheh.


Beruntungnya baby-baby yang dapat ditahnik oleh insan yang sangat mulia kan. Moga baby-baby ni dapat aura Tok Guru, jadi anak yang soleh solehah dan jadi penerus kepada perjuangan Islam.

If and only if i have the chance ^.^


notakaki :: fikir banyak kali sebelum post, tapi takpelah, moga ada antara yang baca ni mendoakan saya :)

notakaki :: suka tengok video ustaz don buat untuk anaknya sempena hari ke-7 anaknya ke lahir ke dunia. video yang sarat dengan sunnah Rasulullah di hari ke-7 kelahiran permata hati.

3 sila..silakan komen..:

BuTterfLyBuDdy said...

Cepat-cepat laa kawen, boleh TGNA datang jadi tok kadi, insyaAllah.

athirahariffin said...

mintak cik qilah tlg cari laaa haha!

Siti nabilah said...

^_^..hnya mampu tersenyum.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Blog Template by BloggerCandy.com