Monday, January 12, 2015

ya wahhab

Tertarik dengan satu artikel yang dikongsi oleh seorang kakak yang saya sangat hormati. Saya kongsikan di sini agar dapat menjadai tatapan diri sendiri khususnya. Artikel asal diambil di sini :)

Saya percaya akan kuasa doa. Hamba yang hina macam kita ni, bila berdoa, doalah dengan rasa rendah diri, penuh keyakinan dan pengharapan. Dia tahu yang terbaik buat kita, dan Dia akan berikan buat kita apa yang terbaik buat kita.

Berdoalah dengan nama Allah yang indah. Dalam artikel ni, disebutkan tentang zikir Ya Wahhab, yang bermaksud Maha Menganugerah / Maha Pemberi Kurnia / Yang Sangat Memberi – Ia sentiasa menganugerah hamba-hambaNya, iaitu memberi banyak kenikmatan dan selalu memberi kurnia.

Moga bermanfaat!
Kehebatan zikir ini is very amazing. Alangkah hebatnya zikir Al-wahhab ini. Rahsia kehebatan zikir ini baru saya sedar 3 tahun lepas. Apa pun, alhamdulillah. Allah temukan jua RAHSIA ini.

Perjalanan hidup kita tidak selalunya indah. Ada masa kita rasa happy, ada masa rasa grumpy, tapi kena set kat otak tak mahu layan cas –Ve” .Banyak lagi cas +Ve yang perlu kita praktis.


Antaranya ialah dengan praktis zikir Al-Wahhab ini.

Rahsia kehebatannya:

1->Menjadi kaya dan terkenal
Bila membaca Ya Wahhab 300 kali setiap hari atau selepas setiap solat fardhu,insya Allah anda akan dikurniakan kekayaan,kemakmuran dan kemasyhuran.

Mengamalkan solat sunat Dhuha dan membaca Ya Wahhab 41 kali di sujud yang terakhir,insya Allah anda akan dirahmati dengan harta yang banyak. Peluang akan datang dengan mudah sekali.

2->Permintaan dimakbulkan
Siapa yang membaca Ya Wahhab 7 kali sebelum meminta sesuatu,insya Allah permintaanNya akan diperkenankan.Jika dibaca 100 kali dengan tangan menadah ke langit,doa anda akan dimakbulkan. Ini lah yang saya amalkan semasa berPM dengan customer. Alhamdulillah close sale dan urusan dengan customer lancar sahaja.


3->Mencari pekerjaan
Siapa yang tidak mempunyai pekerjaan atau sangat miskin,hendaklah dia mengamalkan solat sunat,kemudian sujud dan membaca 70 kali Ya Wahhab. Dia akan mendapat makanan tanpa disangka-sangka(dari kawan,jiran atau seumpamanya).


4->Membayar hutang
Jika anda mempunyai hutang yang banyak tetapi tidak ada wang untuk membayarnya, kerjakanlah sembahyang sunat hajat 2 rakaat selepas tengah malam setiap Khamis selepas Maghrib dan Isyak,kemudian memalingkan wajah ke langit dan membaca Ya Wahhab 111 kali. Kemudian hendaklah dia membaca Al-Fatihah dan ini hendaklah dilakukan 3 malam berturut-turut(tiga Khamis).Insya Allah keperluan anda akan tersedia dan hutang akan dapat dilangsaikan.


5->Menjauhi kelaparan
Baca Ya Wahhab 41 kali di sujud terakhir solat Zuhur,insya Allah anda tidak akan merasa lapar.


6->Dimakbulkan doa
Baca Ya Wahhab 7 kali selepas berdoa pada bila-bila masa,kemusykilan anda akan terjawab dan permintaan anda akan diperkenankan,insya Allah.


7->Membebaskan diri
Jika ditangkap oleh musuh atau pendapatan anda tidak mencukupi,bacalah Ya Wahhab 100 kali selama 3 hingga 7 malam selepas solat sunat nafil 2 rakaat di tengah malam.Insya Allah anda akan berasa bebas atau mendapat rezeki yang banyak.
Untuk permulaan kita boleh praktis amal dalam 100x sehari, esok lusa kita up lagi. Lama-lama inshaaAllah zikir a-wahhab ini akan jadi amalan kita.


PERINGATAN : AL WAHHAB BUKAN SATU-SATU NYA AMALAN MENJEMPUT REZEKI. TAPI ZIKIR YA WAHHAB ANTARA SALAH SATU AMALAN MENJEMPUT REZEKI. DHUHA, TAHAJJUD DAN SEBAGAINYA JUGA SANGAT HEBAT. 

1 sila..silakan komen..:

Nurani SHAKLEE said...

Subhanallah, terima kasih atas perkongsian ini..

saya minta izin untuk share ye :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Blog Template by BloggerCandy.com