Friday, December 23, 2011

It's Jumuah

Curi masa update blog lagi :)

Sebenarnya, sekarang ni saya tengah menyiapkan assignment MGT yang perlu dihantar lusa. Hari Ahad ini juga, kami kena buat presentation regarding on the topic of assignment. Tajuk yang kami dapat, Facebook. Ingat senang la, rupanya sangat susah. Memang susah la jadi manager ni ok. Tak pasal-pasal saya tahu segalanya tentang Facebook, siapa CEO, COO, organisasinya, keadaan office Facebook, pekerja di Facebok. Huh! boleh dah ni kalau nak apply kerja kat Facebook ni.

Doakan kami buat yang terbaik untuk presentation hari Ahad ini!

Ya, hari ini hari Jumaat. Sekarang ni tengah melayan lagu It's Jumuah. So sweet lagu ni :) Lagu ni pun Aqilah yang introduce. Paling suka part ni ;

It’s Jumuah, Jumuah
Gotta make dhikr on Jumuah,
Everyone is reading Suratul Kahf, Kahf
It’s Jumuah, Jumuah
Gotta make dhikr on Jumuah
Everyone is reading Suratul Kahf


Dan marilah kita luangkan masa baca surah Al-Kahfi yer. Banyakkan juga selawat pada Rasulullah yang tercinta
Minggu ini, dapat markah quiz yang sangat meyedihkan. Minggu depan mungkin, akan keluarlah segala carry marks untuk exam. Ya Allah, jadikan aku orang yang mengejar kecemerlangan dunia untuk kecemerlanganku di akhirat. Moga aku ikhlas lakukan segalanya keranaMu.

Dan, marilah studi selagi ada waktu.

Semalam, berlaku sesuatu yang sangat membuka mata dan hati. Katanya, kamu semua ni bagaikan dalam gelas yang tinggi, sedang merangkak keluar dari gelas yang tinggi itu, untuk kamu tahu apa yang berlaku di luar gelas tinggi itu, tanyalah orang yang sudah nampak betapa luasnya pemandangan yang berlaku, bukan tanya orang yang masih sedang merangkak. Jangan percaya sangat dengan cerita-cerita dongeng yang boeh bawa kamu jatuh.

Dia, seorang yang saya sangat hormati sejak dari itu.

Tak pe, tak pe kalau anda tak faham. InsyaAllah satu hari akan saya kongsikan sepenuhnya. Jangan sibuk-sibuk nak tanya :)

Tahniah adikku Hanif, dapat juga 7 A walau dapat B untuk BM. Dah cukup baik dia skor, sebab kerjanya main game tiap-tiap hari. SPM nanti tak boleh buat macam tu ok! Kena usaha jugak! PMR tak pe la, senang kot.

Satu lagi, tahniah buat rakan-rakan Medic yang pass semuanya dalam block 1.


notakaki :: Teringat kawan-kawan NAIM. Rindunya dengan mereka. Dulu kami pernah masuk paper ok! Muka terpampang kat Berita Harian kalau tak silap. Congratz Naimians, 92 orang dapat 9A :)

notakaki :: Selsema. Ni jadi sangat rindu nak balik rumah, dapat special treatment dari umi abah.

4 sila..silakan komen..:

Srikandi permata said...

Assalamualaikum..

moga Allah mudhkn urusan anti..

xper..bermujahadhlah skrg dlama pa jua..

biar xdpt tidur & rehat skrg..namun kita tidur & rehat di akhirat kelak..

insyaallah.

sis Izzati said...

meh ak bagi spesel treatment :P
gati umi ngan abah mu cni..

mgt oh mgt,moga dpt siaplah mlm ni

najah solihah bt mohd hamdan said...

Alhamdulillah. Now, ur turn to pass exam with flying color. am praying for ur success n all our fren. struggle for the best, keep the rest to Allah

athirahariffin said...

Srikandi permata :: insyaAllah. moga dikuatkan semangat :)

eti :: nok mg beli makane ko ak, tolong suap n tolong wat asaimen ak.
nok? huhu~ :)

najah :: pray for us ok dear. moga dapat result cemerlang. takot sungguh ni loni. huhu :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Blog Template by BloggerCandy.com