Thursday, December 8, 2011

fitrah yang menyuntik motivasi

Berjalan-jalan di blog Farah Aisyah, sahabat sekolah rendah dulu, terjumpa satu artikel yang sangat menarik hati. Artikel ini diaambil di MyIlham. com. Sila tekan pada gambar di bawah untuk baca artikel ini.


Suka dengan petikan ini;

Percayalah, anda akan berubah menjadi seorang yang penuh dengan motivasi dan ‘mimpi-mimpi’ yang bersedia untuk dijadikan realiti. Anda beruntung jika masih muda dan perkahwinan masih jauh dalam perancangan anda, kerana anda akan punya banyak masa untuk bersedia.

Jika anda sedar dan faham apa yang cuba saya sampaikan dalam entri ini, maka jangan ragu-ragu untuk berubah.

Asingkan diri anda dari kehidupan ‘biasa’ orang-orang bujang, kepada kehidupan ‘luar biasa’ orang-orang bujang.

Anda akan menjadi orang bujang yang rajin, kemas, matang dan positif sebagai ganti kepada orang bujang yang pemalas, selekeh, kebudak-budakan dan negatif.

InsyaAllah, jika anda sanggup mengambil fitrah itu sebagai Motivasi.


notakaki :: Bahagia bersama keluarga selama 5 hari berturut-turut. Moga selepas ini menyuntik motivasi untuk aku lebih tekun dan bersungguh mencapai cita-cita. Tercabar dengan adik, yang tidur pukul 1 dan bangun pukul 3 pagi lebih untuk menelaah pelajaran.

adik ; baru berumur 13, yang baru sahaja habis exam minggu lalu (sekolah MTS ni pelik sikit, orang cuti dia tak habis cuti lagi). moga kuat adikku, kuat untuk menjadi seorang hafizah.

4 sila..silakan komen..:

sis Izzati said...

sudi bermimpi denganku wahai cik athirah.??

walau aku suko kecep mugo ore laen suko kecek loni,dun worry im not the 1.jauh lagi dr alam itu iAllah huhu

jom2,jadi sang pemimpi,krn ALLAH Maha Mendengar doa hamba2Nya

like this-->Asingkan diri anda dari kehidupan ‘biasa’ orang-orang bujang, kepada kehidupan ‘luar biasa’ orang-orang bujang.

cik ah said...

kata2 semangat yg luar biasa hebat....terima kasih bnyok2 ats prkongsian....
sungguh trkesan dihati..

p/s:nk ambil gok smngat adik athirah yg luar biasa rajin...malu ngan diri sndiri..huhuhu...insyaallah,mudah-mudahn mnjd seorg hafizah yg diredhai ALLAH SWT DUNIA WAL AKHIRAT..

athirahariffin said...

eti :: eti :: nak! nak jadi sang pemimpi denganmu :)

tahu tahu. meme kalu tgk surrounding, pakat dok kecek benda alah tu sokmo kan.

maybe its not the time yet. sabar itu indah kan eti. sabarlah, yakin dengan janjiNya :)

jadikan masa sekarang ni masa untuk lebih bersedia ke arah masa yang sangat penting yg akan kita lalui bersama orang yg sgt penting dlm hidup kita lps ni :)

athirahariffin said...

cik ah :: sekadar berkongsi artikel yang dijumpai :)

doakan dia jadi hafizah, kakak dia x hafizah doh, kena adik la jadi hafizah. form 1 baru tu, journey dia panjang lagi. moga dia berjaya dengan Qurannya dan subjek2x yg byk sgt2x.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Blog Template by BloggerCandy.com