Wednesday, November 9, 2011

she's amazing!



She's so great! Brilliant muslimah!

Tertengok video ini tadi. Rasa macam nak share pada readers semua. Please watch it, you'd be surprised at how fast and fluent at how Madrasah student can talk.

Seriously, i really feel that Malaysia should have a tv series like this. Ni tidak, banyak promote suruh remaja sekarang menyanyi melalak tak tentu pasal. Sungguh tak educating kan!

Masa tengok video ni, satu benda yang terlintas dalam kepala saya, "You should improve your English trah". That's it, tak tahu kenapa, itu je yang terlintas.

Speaker tu namanya Siti Nur Diyanah Hardy. Terpegun dengan cara dia bercakap dalam bahasa Inggeris. Moga dia jadi permata berharga buat ummah. Bahasa Inggeris tu penting, tapi tak bermaksud saya tak sayangkan bahasa Melayu. I'm one of the person who really agree with the banning of PPSMI ok!

Mendengar cerita umi yang ajar Biology, it should be in English, tapi kalau kelas hujung sekali ajar Biology dalam bahasa Melayu pun tak faham, inikan pula dalam bahasa Inggeris kan. Kesian sangat dengar. Dan, semuanya orang Melayu dan kebanyakannya dari keluarga miskin yang ibu bapanya tak educated.


notakaki :: Tertarik dengan kata-kata ni,

"Jangan cemari gedung ilmu dengan politik." Mentaliti tahap apa MAHASISWA zaman la nie? sedar tak POLITIK tu maksudnya apa? kepentingannya apa? Doktrin kuat keliling dia main politik kotor, habis semua politik dikatakan kotor. Simpati amat. P/s: KONSERT lulus, BATTLE OF THE BAND lulus, KARAOKE tengah-tengah dataran dengan PENGETUA kolej lulus, program campur LELAKI PEREMPUAN bertepuk sorak sampai tengah malam pun lulus, apa kau tak rasa tu AGEN PENCEMARAN gedung ilmu ke?nilai intelektual dipijak-pijak lumat, tak berharga!

3 sila..silakan komen..:

Isna Athirah said...

aku nk tgk opponent dio . xdop ko?

athirahariffin said...

setakat hok ak cari x dok. mybe ore upload video dia pun sbb impressed with the way she talked.

one more thing, she was the best speaker for the debate.

Anonymous said...

Dia kat mana sekarang ya. She should be 20yo by this year.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Blog Template by BloggerCandy.com