Monday, January 23, 2012

aku pernah couple dulu



Rasa terpanggil untuk berkongsi catatan yang ringkas ini. Bukan suka sangat saya nak bercerita tentang cinta cintun ni, tapi melihatkan ramai kawan-kawan yang tergelincir ke lembah ini buat saya jadi sangat sedih. Lazat sangatkah maksiat yang anda lakukan hingga lupa bahawa itu adalah dosa sayang-sayangku sekalian? Sekarang ni, couple jadi isu biasa. Orang tak anggap mereka sedang melakukan maksiat. Sungguh, saya sangat sedih dengan keadaan ini.

Hari tu terbaca blog Farah Lee, wife kepada Ally Iskandar, suka dengan kata-katanya,

"Kami tidak akan ucapkan perkataan 'cinta' kepada mana-mana lelaki ajnabi kerana.. kami simpan perkataan itu untuk diucapkan kepada bakal suami kami."

Oklah, jom baca catatan yang pendek ini. Sangat pendek dan ringkas tapi bagi saya ada mesej besar yang nak disampaikan.

Membaca kisah ini, rasa bersyukur sangat-sangat sebab diri ini tak pernah melalui episod cinta cintun remaja masa kini.

Moga Allah terus beri kekuatan untuk kita jaga diri dan maruah kita semua :)

************************

Ada sepasang suami isteri ni window shopping kat satu tempat, diorang cadangnye nak buat majlis kesyukuran sempena ulang tahun pertama perkahwinan.
Wife: abang, kita nak masak apa ya?
Husband: masak apa yg sayang senang lah. nanti sayang penat.
Wife: (tersenyum sambil memikirkan apa yg mereka nak masak)

Tiba-tiba..
.....: eh youuu..how are u? lame xjmpe you larhhh (ala2 gedik)
Husband: baik. u sehat ke? u look sexy today
Wife: (terpinga-pinga)
Husband: oooh,lupe plak. ni wife i.

5 minutes after..
Husband: (masih dlm mood senyum2)
Wife: siapa tu abang?
Husband: dia ex-gf abang dulu. haishhh, kenangan lame..hehehe
Wife: (gurlllllp) adakah sebab aku pernah couple dulu maka aku mendapat pasangan yang pernah couple..monolog hati

"dan wanita-wanita yang keji buat lelaki-lelaki yg keji,
wanita-wanita yang baik buat lelaki-lelaki yg baik"

-An-Nuur,32

...........kita adalah cerminan pasangan kita................


notakaki :: Semalam kami sekeluarga dinner di Restoran Ukir Seni Anjung di Pulau Melaka. Sebelum tu, sempat bersolat isyak di Masjid Tok Guru di Pulau Melaka selepas sekian lamanya berhasrat solat di situ berimamkan Tok Guru Nik Aziz. Semasa bersalam selepas selesai bersolat, baru perasan yang saya bersolat di sebelah Datin Sabariah, isteri Tok Guru. *tetibaexcitednakcerita*

notakaki :: Aku tak pernah couple ok! haha~

2 sila..silakan komen..:

Dahlia3008 said...

x pernah lg jumpe face to face dgn Tok Guru.
btw, tajuk akk tu mendebarkan saya. aha.membuaktan sy excited. ignatkan kisah akk yg pernah berkapel. hehe. X) suspen2.

athirahariffin said...

datang laaaaa kelate! boleh jumpa live setiap kali hari jumaat :)

saje buat suspensss.. len kali jgn baca tajuk je okeh!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Blog Template by BloggerCandy.com