Thursday, February 2, 2012

Hafalan Shalat Delisa

Baru selesai tengok cerita ni. Dah lama dah cari tapi baru hari ni jumpa yang full. Minggu lepas try cari novel cerita ni di kedai-kedai buku tapi tak jumpa. Nak sangat baca. Minggu lepas masa beli buku ada dua buah buku yang saya sangat nak baca tapi tak jumpa, antara yang lain ialah Dalam Dakapan Ukhuwah. Memang nak sangat baca buku tu :)

Oklah, tadi tengok cerita ni dengan Lutfi dan adik, kebetulan adik balik dari asrama sebab MTS cuti.

Kawan-kawan yang free, jom tengok movie ni. Penuh pengajaran, termasuk diri ini yang masih belum sempurna solatnya.

Jom jom siapa yang tak tengok lagi cerita ni sila tengok ok. Sure nanges :(

Nak jadi ummi sebaik ummi Delisa dan anak sebaik Delisa.


Suka dengan OST cerita ni yang bertajuk 'Lagu Ibu',

Lembut kukenang, kasihmu ibu
di dalam hati ku kini menanggung rindu
kau tabur kasih seumur masa
bergetar syahdu, ooh di dalam nadiku

9 bulan ku dalam rahimmu
bersusah payah, oh ibu jaga diriku
sakit dan lelah tak kau hiraukan
demi diriku, oh ibu buah hatimu

tiada ku mampu, membalas jasamu
hanyalah do'a oh di setiap waktu
oh ibu tak henti kuharapkan do'amu
mengalir di setiap nafasku

"Kakak sayang umi kerana Allah"


notakaki :: Pantasnya masa berlalu. Cuti dah nak habis :(

4 sila..silakan komen..:

sis Izzati said...

nak deh nati kat uia
huhu xdonlod lg , lambat jugak dumoh nieh, ramai ore guna

athirahariffin said...

ok ok nati ak donload. hari tu tgk terus utube. wifi umoh laju tu sedak tgk tu hehe.

najah solihah bt mohd hamdan said...

sedihnya cite ni. anak yatim. teringat Rasulullah,jd yatim piatu sejak kecil lg

athirahariffin said...

kan. mase tgk cerita ni syukur sgt2x sbb kita still ada parents yg penyayang. we should appeciate them kan.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Blog Template by BloggerCandy.com