Wednesday, May 26, 2010

isu kasut crocs?

Pagi tadi, masa bukak facebook, timbul isu tentang lambang kasut crocs yang menyerupai nama Allah. Mulanya, memang agak terkejut, sebab, kasut tu tempat kita pijak dan lambang kasut crocs tu menyerupai kalimah Allah. Sebenarnya, nak tilik kasut crocs secara 'live', tak bolehlah, sebab aku tak punya kasut yang berjenama crocs ni. Mahal ! Tapi, aku cuba untuk tengok dalam facebook tentang logo kasut crocs ini. Dan inilah yang gambar terpapar di facebook itu.



Dan malam ni, dalam tengah berjalan-jalan di alam maya, terjumpa satu dua blog (sini dan sini) yang membicarakan perihal isu ni. Juga tak ketinggalan, Ustaz Hasrizal pun ada menyatakan tentang isu ini di ruangan facebooknya. Jom layan perbincangan di bawah ini.











Di sini, aku tidak mahu komen panjang-panjang. Almaklumlah, aku bukanlah orang yang arif untuk menjelaskan panjang lebar mengenai isu ni, Tapi, yang aku dapat simpulkan di sini ialah, sensitif itu perlu, tapi melatah jangan sekali !

3 sila..silakan komen..:

faddy said...

Betul2.
Baru je ckp2 dgn adik aku b4 this.

Igt x yg tulisan coca-cola dulu?
Dr belakang tulisan tu mcm 'La Allah La Muhammad'

Padahal itu dr belakang. X nmpk pon. Klau org beli pon, org beli coca-cola bkn beli 'La Allah La Muhammad'

Tapi, klau coca-cola agen yahudi (meaning kasi duit), kte kne la boikot kann. hehe

athirahariffin said...

tu la..memang la kita ni kena sensitif bab2xni, tapi jangan cepat nak melatah tak tentu pasal..

bagi aku ni isu remeh, banyak lagi isu umat islam yang tak selesai kat negara kita ni, dunia apa lagi..

cnth: hukum islam yang terang2x orang tolak kat negara kita ni..satu lagi hal judi, arak, pergaulan bebas yang dah jadi biasa dalam masyarakat kita..

tapi kalau ianya ada kaitan dengan yahudi, means kita juga dikira penyumbang untuk yahudi hancurkan islam..tu memang la kena boikot..

deena farhana said...

salam athirah :)

nice entry..betul tu..sensirif eru, melatah jgn sekali..slmt berteman dgn deena :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Blog Template by BloggerCandy.com