Saturday, June 18, 2011

lata tembakah momento


Teringat-teringat.

Post ini dibuat sebab teringat kat mereka semua. Sepuluh orang kami, Vvians. Geng sekolah Naim dulu.

Hari tu tak semua pun pergi, saya, Hanis, Afifah, Athirah Razali dan Sofia je yang pergi.


Widad ada short sem di Gombak, Fatin ada di Kelantan tapi abah dia tak bagi pergi, Maheran ada praktikal di GH dan Wani pun ada praktikal, tapi tak tahu kat mana. Atikah pula jauh di Mesir sana. Study elok-elok Atikah dok jauh tu ye sayang. Sedih mereka tak dapat join, sebab tak dapat jumpa mereka yang memang dah lama tak jumpa.

Oh, rasa sangat skema tulis nama penuh kalian. For the whole entry, i'll use the real name, not the nickname. Aku ni skema taw! Nama panggilan tu biar kami je la yang tahu.

Hari Rabu lepas, kami pergi berpicnic di Lata Tembakah. Kat Terengganu tu. Mula-mula nak pergi Jeram Pasu, tapi disebabkan kat Jeram Pasu tu ada renovation, maka tak jadilah kami ke sana.

First time pergi jauh-jauh dengan kawan. Mujurlah bila balik rumah tu umi abah tak marah anaknya berkelana sampai ke Terengganu. Tapi inform pergi sampai Terengganu tu after balik rumah la, kalau inform masa on the way tu mesti sure-sure kena patah balik.

Lata Tembakah tu kat Besut je la. Tak la jauh sangat pun.

Terima kasih buat Hanis yang sudi jadi driver saya dari Kota Bharu sampai la selamat sampai ke Lata Tembakah. First time kot pergi lata macam ni. Even umi tak bagi permission untuk mandi, tapi celup-celup kaki dalam air pun kira best jugak. Airnya jernih, dah la tempat tu bersih.

Kerja saya hari tu ialah, duduk atas batu dan ambil gambar mereka mandi. Dengki betul tengok mereka semua mandi air dan bergosip dalam air sedangkan saya hanya mampu tengok dari jauh. Ni la nasib badan orang yang tak dapat mandi air terjun.

Hari tu berkelah sakan. Malam tu sempat masak spaghetti bolognese dan moist chocholate cake untuk mereka yang tersayang. Masak lepas tengok bola, Perak lawan Kelantan, memang lewat la tido weh! Hari tu Sofia bawa puding roti dan puding karamel. Hanis bawa kek batik. Tirah M bawa buah dan air oren. Afifah bawa cekedes. Nyum, nyum. Banyak gila makanan. Kembung perut!

Ok lupa cakap, even saya ni kira macam tak ada permit untuk mandi, tapi badan separuh basah sebab tergelecoh dalam air. Sebabnya? Terpijak batu licin. Ni la nasib orang yang tak biasa ke air terjun. Terlebih excited nak bergambar lepas tu terpijak batu licin padan muka jatuh. Handphone tenggelam dalam air. Tak dapat hidup. Mujurlah dengar nasihat pakar alhamdulillah phone dah dapat hidup balik.

Kaki berdarah. Masa kat air terjun tu tak rasa sangat sakit tapi bila balik rumah nak jalan pun sakit. Malam tu mujrlah abah ada kat rumah jadi abah sapu ubat kat kaki. Alhamdulillah sekarang dah baik, tapi still rasa sakit masa solat dan jalan.

Biarlah kaki berdarah dan handphone rosak pun, memori indah kat Lata Tembakah bersama yang tersayang pasti tak akan dilupa. Lain kali nak pergi angkut bawa 10 orang Vvians cukup! Tak kira, nak jugak!

Last but not least, thanks to my only driver, Hanis. Thanks sebab hantar aku sampai kat rumah even masa tu hujan lebat dan dah dekat pukul 6 lebih dah. Lain kali aku tumpang lagi MyVi Pink comel tu ye!

Dia drive laju kot! Selalu nak potong kereta lain. Aku yang kat sebelah ni sampai sakit jantung. Aku ni memang takut bila nak potong kereta lain. Tapi apapun, terima kasih sayang!



notakaki :: Buat Isna tersayang, moga selamat dengan minor operation tu. Even minor, tapi kalau aku memang takut sebab operation tu. Syafakillah my dear sister :)

10 sila..silakan komen..:

Nur Atikah said...

bestnye.. nak pergi jugak.. pergi lagi nanti okay. hehe :D

athirahariffin said...

nati kita g lagi ye syg...
ak tahu mum balik rayo ni..
trah m oyak katku..
waa~~ best2x..

can't wait to see u dear! :)

Isna Athirah said...

thanks sayang :) btw, even ae pn ak xbgtau, kcuali shikin la. thank to support!

athirahariffin said...

ye ke syg? tp x pe kan ak publish kat blog, nati readers bole doa ko mum kan syg.. hee ~~

nway, go go isna with the operation! ak tahu minor tp tuuuuuuttttt.. hehe

Isna Athirah said...

Hehe..xpo2..i'll tell ae,but not now.yup,mmg la minor pn,tp ak still tkot..xbrani nk oyp sbb tkot sep dio tny mce2.ak dh la dk mikir mce2 doh loni..eishh

athirahariffin said...

kalu ak pon mike mace2x..

tp chill la deh :)

mum wat cool cool je ye..

ak ni rusim gok bena denga saim nok operate nih ...

IR.widad saffin said...

windu...nai kte g same2...sume wajib ade..:0
nywy,isna operate gpe?????
get well soon..!
i.Allah,xde gape..:)

athirahariffin said...

pahni kena plan baik. nok jugok kumpul rama2x kt so tempat..

syg kamooo shemua! :)

hunnies~ said...

haha..welkam dalim ! by the way,, ak bwk laju sgt ko ?? hahaha.. chill2 sudaa..hahaha..maaf ye ~ :p

athirahariffin said...

ak ni sbanrnyo takot ore bwok laju..
ikut la sapo2x nyo..
lagi2x kalu nok motong..
huh, mme kecut perut ak..

tp thanks hata ak sapa gumoh..
kalu mum x bwok laju kito sapa lmbt doh..
mujo mum bwok laju :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Blog Template by BloggerCandy.com