Monday, October 18, 2010

cerita lutfi



Ini Ahmad Lutfi. Adik saya yang bongsu. Entah kenapa tiba-tiba saya nak post satu entry pasal dia. Sebelum ni pun saya dah pernah buat post pasal lutfi ni. Nak baca, klik SINI. Mungkin sebab lepas ni saya akan balik ke UIA dan rasa berat hati nak tinggalkan rumah dan segala isinya, termasuk la si budak manja ni.

Entah kenapa, rasa berat sangat nak tinggalkan rumah tercinta ni. Banyak benda yang saya sayang kat sini. Lutfi ni sebenarnya sangat-sangat la manja. Dah nama pun anak bongsu kan. Mudah sangat merajuk. Lebih-lebih lagi time dia kena suruh buat homework. Sebab budak ni sangatlah malas nak buat homework ke, baca buku ke, baca Iqra' ke.

Tadi, masa solat jemaah maghrib, lutfi tak solat sekali sebab dia merajuk, dengan siapa entah. Masa solat isyak, dia join la. Tapi, punyalah susah nak pujuk, sampai kain pelekatnya pun saya kena pakaikan, sambil kakinya dok sepak-sepak bola. Normal la tu rumah saya, malam-malam ada orang main bola. Almaklumlah, adik lelaki ramai. Tapi, sebab Imran baca bacaan surah panjang, budak ni dah mengantuk dah masa solat. Siap kopiah terjatuh atas sejadah lagi (sebab dia pakai kopiah besar, so longgar la). Habis je solat, tak sempat doa lagi. terus tidur atas sejadah. Lutfi, lutfi..

Satu lagi, lutfi ni sangat suka binatang. Ikan, arnab, kura-kura, hamster, semua dia bela. Sampaikan nampak katak pun dia cakap katak tu comel. Eeeeeeeiiii. Geli la nak cakap. Budak ni sebenarnya tak makan nasi. Yang dia makan roti, spaghetti, mee, kuoe teow dan yang sewaktu dengannya. Kalau saya buat spaghetti, mau 3 pinggan dia makan. Kalau nasi, jeling pun jangan harap. Sampai umi cakap, lutfi ni orang putih hidung kepek.
p/s :: hidung kepek tu maksudnya hidung tak mancung la.

Itu sahaja post saya untuk malam ini. Sorilah mengarut sikit. Tapi tulah, sebab saya mesti rindu sangat kat Lutfi lepas ni. Lutfi ni pun satu perangai dia yang saya tak suka, dia sangat tak suka cakap phone. So, kalau saya telefon rumah pun, memang dia tak akan cakap punya.

:) dan :(


notakaki :: Takut sangat-sangat bila fikir result nak keluar 2 hari lagi. Doakan kejayaan saya.

4 sila..silakan komen..:

deena farhana said...

comel adik trah :)

athirahariffin said...

hee~~ cam kakaknya ke kak deena?
x delah, budak ni kan manja sgt kak..
mesti miss sgt2x nak kiss, peluk2x n kacau budak ni bila balik uia nanti..

qistina abdullah said...

ala tomei-tomei....
owh ni adik bongsu tierah ea...

athirahariffin said...

yup..yup..qis..
adik bongsu..umi oyak ni la bongsu, x se branok doh..
heeee~~

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Blog Template by BloggerCandy.com