Saturday, March 19, 2011

picnic @ pcb

Alhamdulillah, plan untuk berpicnic akhirnya menjadi jugak. Walau berubah tempat dari Bukit Bakar ke Pantai Cahaya Bulan (PCB), but still, best!

7 orang yang pergi, termasuk saya. Thanks to jiha sebab jadi driver saya yang tak pandai drive ni. Sanggup ambil saya dari rumah dan bawa saya ke PCB.

Best bila bertemu sahabat semua. Gembira juga dapat jumpa roomate. Gembira dapat jumpa orang yang selalu datang bilik kami aka zaleha. Rindu bilik depan surau. Tetiba~~ Cuti 3 minggu tak bersua muka. Akhirnya dapat la jumpa rakan-rakan even ramai yang tak dapat pergi. Kesian kak husna tak boleh join. Nanti lain kali kita buat lagi ye kak husna. Make sure kak husna join kali ni.

Mulanya plan nak ke pantai PCB yang area dekat dengan PCB Resort tu. Tapi masa bercakap dengan mak cik yang jual goreng pisang dia cakap kalau nak berpicnic better ke kawasan pantai yang dekat dengan Perdana Resort. Kat situ banyak pokok kelapa, maknanya lebih teduh dan orang pun tak ramai, maknanya lebih privacy. Kami redah masuk dalam Perdana Resort tu even tak menginap kat chalet. Pak guard bagi jer kami masuk.

Masing-masing bawak makanan. Saya sempat buat spaghetti bolognese dan cheesy chocolate brownies. Tergodek-godek buat specially untuk mereka. Gembira makan beramai-ramai. Lagipun perut masing-masing memang tersangat lapar (lebih-lebih lagi saya yang tak makan lunch ni).

After makan, sesi bermain air. Heee~~ tak main air pun. Bahaya. Ombak besar sangat. Nanti tak pasal-pasal ada yang lemas. Sesi bergambar benda yang wajib. Wajib bagi saya kalau pergi mana-mana mesti kena ambil gambar. Baru ada kenangan kan. Siap ambil video lagi. Pastu bila tengok video dalam video camera tu masa kat rumah tergelak sorang-sorang.

Sahabat, moga ukhuwah ini berkekalan.. Sayang anda semua!

Lets enjoy some of the pics taken!

Memory indah @ pcb.

Sempat tulis nama sendiri.

The food that we brought. Banyak sangat,
tapi yang makan 7 org je. Memang kenyang.

Tengok bulan. Tipuuu... Buat ala-ala candid.

Masa makan still boleh nak bergambar ye.

Mereka dan pantai.


notakaki :: Lain kali tidur kat chalet Perdana Resort pulak ye. Tak pun tempat lain, tapi make sure tidur sekali, tak nak picnic je.

8 sila..silakan komen..:

nurulhusna said...

ukhuwwah ini ukhuwwah KITA, jangan dilupakan saya. =)

menarikny.

tirah, macam sedap je kek hok tirah buat tu.. hem.. =)

pandainy memasak... =)

tak lame dah ni....

anyway, jom la buat sekali lagi. =)
rindu jugak nk bertemu entum semua. yg ada shortsem,kita jumpe lagi.. yang takde...insya allah jumpe jugak..

athirahariffin said...

jom..jom kak husna kito buat skali lagi..
sayang semua..
sayang uhkuwah ini..
sayang kak husna.. arr, terconfess sini..hehe..^^,

Afiqah Zulkifli said...

nampak sedap je sumeeeeeeeeee
huhug

*jeles2*

athirahariffin said...

haha..
pqah, jom la dtg kelate..
pastu kita wat cam ala-ala reunion nak?
heee~~

nurulhusna said...

afiqah.... <3<3<3 janan cemburu.
kita juga terikat dengan ukhuwwah yg same. =)

ehhee. confess ikhlas ke dok tuh? :P

kali ni klo nk buat kena plan comel2.. insya Allah. =)

athirahariffin said...

insyaAllah kito wat pulok..
kali ni keno plan comel-comel la kan..
baru kak husna comel maghi..
hehe..

p/s : ikhlas tu kak..^^,

najihah abu bakar said...

saya sgt jelessss....heheehe...rindunyerr sume..

athirahariffin said...

jange jeles, x baik..
nati kito wat plop..
g bkt kluang ko..
haa, kat ganung tuh..
so ore ganung bley join..
^^,

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Blog Template by BloggerCandy.com